עצמאית יקרה, סוף השנה כבר פה – האם דאגת לכל הנושא הפיננסי של השנה?
11 נושאים שיכולים להכניס לך עוד כסף ולמנוע הוצאות מיותרות
לא משנה אם את עוסקת פטורה או מורשית, פרט למע"מ הכל זהה.
-
-
הפקדה לפנסיה לעצמאיות
יש חוק היום שמחייב אותנו להפקיד כסף לפנסיה. כמה להפקיד? זה תלוי בגובה הרווחים שלך השנה. מעבר לחוק, הפקדות לפנסיה יכולות לתת לך גם זיכוי מס חלקי, התייעצי עם הרו"ח שלך, היא תדע לתת לך את כל הפרטים המדויקים.
-
הפקדות לקרן השתלמות לעצמאית
כמו קרן הפנסיה הפקדות מוכרות לצורכי מס, באופן חלקי גם כן. אבל היופי בקרן ההשתלמות שגם הרווחים פטורים ממס (עד תקרה מסוימת). שימי לב שיש מגבלה שנתית להפקדות לקרן השתלמות. התייעצי עם רואת החשבון שלך לגבי גובה ההפקדות המקסימלי והמומלץ לך.
-
נקודות זיכוי במס גם לעצמאיות
האם חלו השנה שינויים שעשויים לתת לך נקודות זכות? שינוים כגון לידה, מעבר דירה לישובים מסוימים, או אולי סיום תואר? אם חלו שינויים עדכני בהקדם את הרו"ח שלך כדי שתוכלי לקבל את נקודות הזיכוי כבר השנה.
נכון לשנת 2018, נקודת זיכוי אחת שווה ל – 216 ש"ח בחודש. -
הוצאות מוכרות במס
סוף שנת המס זה הזמן לכל הקבלות על ההוצאות, אלו שהעברת במהלך השנה ואלו ששכחת להעביר. אם את לא בטוחה לגבי הוצאה מסוימת – התייעצי עם רואת החשבון שלך. הכלל המנחה הוא הוצאה לטובת יצירת הכנסה, לדוגמה: הוצאות על פרסום, שיווק, ייעוץ עסקי, ייעוץ כלכלי ועוד שירותים ומוצרים רבים.
-
הכנות כלכליות לשנה הבאה
בחרי נושא לטפל בו כבר עכשיו. לדוגמה: אם אין לך הפקדות קבועות היום לקרן הפנסיה או לקרן ההשתלמות, את יכולה לבדוק את הנושא מול היועצת הפנסיונית שלך (והרו"ח שלך) ולהסדיר כבר מהיום את הוראות הקבע. רוצה לקבל רעיונות להכנות שאת יכולה לעשות? לחצי כאן
-
תשלום לעובדות ולעובדים שלך
אם את מעסיקה עובדות ועובדים וטרם העברת את כל הכספים שמגיעים לעובדים שלך, (כגון: ביטוח לאומי, פנסיה, דמי הבראה) אנא הסדירי את הנושא בהקדם. אין סיבה שהעובדים שלך יהיו לא מרוצים (במיוחד בגלל ביורוקרטיה) ואין סיבה שתעברי על החוק בלי שבכלל התכוונת.
-
תשלום לביטוח לאומי – השלמות וכיסוי חובות
במהלך השנה הפקדת כספים לביטוח הלאומי, אך האם עליך לעשות השלמות ולהפקיד עוד? בדקי זאת בכדי לא להיות חייבת כספים שעלולים לגרור קנסות וריביות. הבדיקה גם היא נעשית אל מול הרו"ח שלך, את יכולה כבר עכשיו לשים תזכורת לתחילת דצמבר בשנה הבאה בכדי לבדוק את הנושא.
-
תשלום למס הכנסה
במהלך השנה שילמת מקדמות למס הכנסה לפי גובה רווחים צפוי. אולם אם ההכנסות שלך גדלו או אולי בכלל ההוצאות שלך קטנו ייתכן והסכומים שהפקדת לא תואמים את הנדרש, בדקי זאת מול הרו"ח שלך.
האמת, אני ממליצה לבדוק את שינוי המקדמות מול הרו"ח שלך במהלך השנה, ככל שיש שינוי ברווחיות של העסק. -
החזרי מע"מ
אחד היתרונות של העוסק המורשה הוא לקבל החזרים ממע"מ. שימי לב שהגשת את כל חשבוניות המס לצורך קבלת החזר מע"מ. במידה וישנן חשבוניות שהן הוצאות מוכרות שטרם הגשת – זה הזמן להגיש אותן ולקבל החזר ממע"מ.
-
תרומות
אם תרמת השנה מעל 180 ₪ את זכאית לקבלת החזר. עדכני את רואת החשבון שלך בצירוף קבלות על התרומות.
-
תכנון כלכלי לשנה הבאה
כמה את מתכננת להרוויח? מאילו מוצרים? כמה את מתכננת להוציא? האם ההכנסות שלך עולות על ההוצאות? יופי! אם ההוצאות שלך גבוהות יותר מההכנסות – אנא תכנני מחדש ובמידת הצורך היעזרי באשת מקצוע.
-
יש לך טיפים נוספים? מוזמנת לשתף פה בתגובות ❤️
שכירה? גם לך מגיע! לפוסט המלא לחצי כאן
_________________________
אני כותבת פה, בפייסבוק ובסלונה, רוצה לקבל ממני טיפים ועצות להתנהלות כלכלית נכונה ופשוטה? הצטרפי פה לרשימת התפוצה
[contact-form to='Danielle.Lutski@gmail.com' subject='יש לך נרשמת חדשה לרשימת התפוצה (מתוך פוסט בבלוג)'][contact-field label='שם' type='name'/][contact-field label='אימייל' type=’email' required='1'/][contact-field label='אני מאשרת קבלת דיוור' type='checkbox' required='1'/][/contact-form]