השמלה השחורה שלי – ביזבוז או חיסכון?

בחורה בשמלה שחורה וגרביונים אדומים

הכל התחיל בהודעת ווטסאפ בשבע בבוקר בבקשה לדחיית הפגישה של 9. פירגנתי לעצמי בעוד חצי שעת שינה ונסעתי בהתרגשות לאסוף את כרטיסי הביקור שלי מבית הדפוס – פעם ראשונה שאני מדפיסה כרטיסים  🙂 . אספתי את הכרטיסים ונסעתי לכיוון הפגישה.

הקדמתי ובחרתי להכניס לסופר ולעשות את הקניות שתכננתי לעשות אחרי הפגישה, לא לדאוג – שמפו וכאלו, לא מוצרי מזון שיעמדו באוטו כל היום. גם את הקניות סיימתי לפני הזמן ואז ראיתי את השלט – "כל החנות ב -9.90 ₪".

מדובר בחנות עודפים של רשת מוכרת. הרבה זמן שלא קניתי בגדים והתקרבתי לוודא שאני קוראת נכון. נכנסתי לשאול וקיבלתי תשובה שהפתיעה אותי אפילו יותר.

 

אישה שמעליה מרחפים מספרים ואחוזים בצבעים שונים
איך את אוהבת את ההנחה שלך?

"זה לא בדיוק ככה, אם את קונה פריט אחד הוא יעלה לך 24.9 ₪ אבל אם תקני 3 פריטים כל אחד מהם יעלה לך 9.90 ₪"

בחישוב מהיר לא הצלחתי להבין איפה הרווח של החנות, הייתי קצת בהלם, אבל החלטתי לבדוק מה יש לחנות להציע לי.

לקחתי אולי 10 פריטים איתי לתא ההלבשה שהתגלו כלא רלוונטיים. כולם פרט לשמלה שחורה פשוטה. שמלה לימי הקיץ החמים, קלילה, כיפית ואולי הכי חשוב עולה רק 9.90 ₪.

בגדים על קולבים בחנות
אז איך נפטרים ממלאי?

אבל… לא מצאתי 3 פריטים. זה אומר שאני אשלם 24.9 ₪ על שמלה שיכולה לעלות לי 9.90 ש"ח ? איזו גאונות! עכשיו הבנתי משהו, החנות צריכה להיפטר ממלאי. היא צריכה כסף מזומן כדי לרכוש מלאי חדש. היא צריכה לפנות מקום ולכן תעשה כמעט הכל כדי שאני אקנה.

האמת, הצליח לה! קונה נוספת בחנות שאלה אותי מה מצאתי ומיד סיפרתי לה בייאוש שמצאתי רק פריט אחד ואיפה אני אמצא עכשיו עוד שניים כדי להנות מהמבצע המשתלם. לשמחתי היא הייתה עם 2 פריטים ביד ולא הצליחה למצוא פריט נוסף.

שמחות וטובות לב, ניגשנו לקופה לשלם ביחד על הפריטים ולהנות מהמבצע הנהדר.

לפנינו בקופה עמדה אמא שקנתה בגדים לילדים שלה ובמקום לשלם מעל 1000 ₪ שילמה פחות מ –  180 ₪ ועוד ציינה בפני ש"זו לא הקנייה הכי משתלמת, היו לה אפילו יותר טובות".

חשבון קנייה שמציג תשלום של 178 ש"ח וחיסכון של 867 ש"ח בקנייה
מעל 80% הנחה בקניית הבגדים

יום אחרי, עדיין זה ישב לי בראש והעליתי סטאטוס לפייסבוק, סטאטוס שצבר מעל ל – 50 תגובות ו – 40 לייקים.

"אם קניתי שמלה שלא הייתי צריכה, ב – 80% הנחה, בזבזתי או חסכתי?"

קיבלתי מגוון תשובות, החל מנזיפה שביזבתי כסף ופגעתי בכדור הארץ, קיבלתי תיקון שבכלל השקעתי ולא בזבזתי או חסכתי ואולי בכלל מושג אמצעי גם כן של הוצאה – בלי בזבוז או חיסכון.

פוסט בפייסבוק "אם קניתי שמלה שלא בייתי צריכה, ב -80% הנחה. ביזבזתי או חסכתי כסף?"
הפוסט שזכה להרבה תגובות

יש לי תקציב חודשי לבגדים ונעליים, אני לא מנצלת אותו כמעט בכלל בשנה האחרונה. אני כן מקצה כל חודש סכום כסף (לא גדול אבל גם לא קטן) כדי שאם יבוא לי להתחדש אני אוכל להרשות לעצמי בכיף וזה עדיין יהיה במסגרת התקציב. בלי רגשות אשמה, בלי חריגות מהתקציב.

אז לדעתי, לא בזבזתי. קניתי שמלה שאני אוהבת, ממש ממש בזול. פשוט מימשתי הזדמנות שפגשתי בדרך ונשארתי במסגרת התקציב שלי.

_________________________

בסוף החודש אני מעבירה ערב נשים להצלחה כלכלית כל הפרטים פה בקישור

אני כותבת פה, בפייסבוק ובסלונה, רוצה לקבל ממני מייל כשאני כותבת משהו חדש? הצטרפי פה לרשימת התפוצה

[contact-form to='Danielle.Lutski@gmail.com' subject='יש לך נרשמת חדשה לרשימת התפוצה (מתוך פוסט בבלוג)'][contact-field label='שם' type='name'/][contact-field label='אימייל' type=’email' required='1'/][contact-field label='אני מאשרת קבלת דיוור' type='checkbox' required='1'/][/contact-form]

ואם לא הצגתי את עצמי בזמן, נעים מאוד, שמי דניאל ואני יועצת כלכלית לנשים, את מוזמנת לבקר בעמוד הפייסבוק שלי (ולעשות לייק)